Follow my blog with Bloglovin

FRIENDSHIP NEVER END

0
Komen

cupcake termahal di dunia

Kek cawan termahal di dunia bernilai RM2,864.70!



Pergh... tengah ushar-ushar nak cara nak buat cupcakes tadi, tertibe terjumpa entry Cupcake termahal di dunia.. amboi.. harga dia.. RM2864.70.. 

READ MORE - cupcake termahal di dunia


0
Komen

5 tips for New Blogger

Blogging? Well i'm not expert about this tapi saya suka berblogging walaupun untuk santapan diri sendiri. Walaupun tak sefamous blogger lain, namun saya masih kukuh bersama blog sy http://www.misznadea.com. Banyak suka duka yang saya tempuh sepanjang tempoh berblogging. Ingat blogger tak kene kecam ke? muakakka!!~ 

Well, ada je blogger-blogger yang baru and percayakan saya dan minta tips dari saya. hihi kelakar plak. Takpalah.. orang mint kita kasi tips.. kita kasilah.. tips untuk blogger baru yang nak bertahan lama bukan nak glamour.. lain tau.. 


Nad pegang 5 tips ni je :)

1. Please Be Yourself and Do what u love to do.

Memang lah senang je kalau kita nak jadi orang lain, menceritakan tentang diri anda yang sememangnya bukan anda. Tapi lagi baik dan telus jika anda meletakkan diri anda sendiri di dalam blog anda. Ia akan menjadikan ia unik dan lebih baik. Buat apa yang anda suka. Jangan buat apa yang anda tak suka sebab ini akan menyebabkan orang kutuk kita tnpa sedar.

2. Be polite and Media social

Please be polite, sebab dengan sifat ni membuatkan kita disenangi oleh rakan-rakan blogger.  No need to sombong-sombong, hehe. Terima teguran dan kelemahan kita walaupun kita jenis yang buat apa yang kita suka. Dengan ada nya media social seperti Twitter, Facebook dan sebagainya, ia dapat membantu kita untuk mempromosikan blog kita.

3. Matikan Captcha

Buat apa nak ada captcha, ia menyukarkan pengunjung yang datang ke blog anda untuk mengomen. Mungkin lah dalam 1000 orang sorang je yang sudi mengomen. Tapi baru je mood dia baik nak mengomen ada plak captcha-captcha ni.. Dah dia cancelkan niatnya.

4.Rajinlah ber Google

Cubalah anda luangkan masa untuk men google.. cari tentang blog.. minat anda pasti akan berkobar-kobar jika anda rajin mengoogle tentang blog. Try edit blog sendiri untuk mendatangkan kepuasan walau pun adoi susahnya. 

5. Don't Give up

Sebagai seorang blogger, pasti banyak kali anda akan berasa kecewa dengan blog anda dan jika ini berlaku, cara yang terbaik adalah berehat dan segarkan diri anda. Fikir balik mengapa anda nak memulakan blog. Contohnya macam saya, bila tengok blog orang lain rasa kecil je diri ni, perasan malas nak blogging dah muncul. Namun dikuatkan hari untuk menulis entry ni yang mana kebetulan ada seorang rakan blogger yang bertanyakan tips untuk blogger baru. Setelah di fikirkan kembali, saya buat tip ini. Sedikit sebanyak saya dapat suntikan semangat untuk diri sendiri juga. Kesimpulannya kalau rasa give up cuba buat sesuatu yang baru pada blog anda :) Jika anda masih berminat dengan blog kemudian teruskan berblogging.
READ MORE - 5 tips for New Blogger


0
Komen

Panduan Membeli-belah diatas talian

Membeli-belah dalam talian adalah satu aktiviti yang menyeronokkan. Secara peribadi, saya suka untuk melayari kedai-kedai yang berbeza dalam talian untuk melihat trend dan koleksi terkini. Semuanya dihujung jari.

Namun terdapat satu kelemahan dimana anda berminat untuk membeli-belah di atas talian tetapi anda pening dan runsing berkenaan dengan size. Jadi kerja nak kene pulang balik barangan tersebut jika size tidak sesuai dengan anda, tu pun kalau boleh pulang balik. 

Menentukan saiz sempurna dengan melihat imej pada skrin komputer boleh membuat membeli-belah dalam talian sedikit rumit. Mengetahui bagaimana untuk mengukur diri anda boleh menjadi bantuan yang besar dan ini yang hendak saya kongsikan kepada anda :

Cara yang paling mudah dan paling tepat untuk mendapatkan ukuran adalah dengan menggunakan pita pengukur lembut. Terdapat empat tempat di mana anda perlu untuk mengukur diri sendiri. Bust, pinggang, punggung dan inseam.


Mengukur 'bust' anda adalah mengukur di bawah tangan anda di bahagian sepenuhnya dada anda. Perlu berada di antara tiga puluh satu dan empat puluh dua inci Untuk memecahkan ia ke bawah tempat satu hujung pita pengukur di bahagian sepenuhnya dari payudara anda (di bawah ketiak) untuk mendapatkan ukuran yang betul. 


Mengukur pinggang anda adalah sangat jelas dan saya pasti anda akan tahu apa yang perlu dilakukan. Tetapi bagi mereka yang mungkin agak teragak-agak, bulatkan pinggang anda di atas butang perut anda dan di bawah tulang rusuk anda.

Seterusnya, balut di sekeliling diri dari pinggul ke pinggul dan ada anda telah mendapat ukuran pinggul anda. 

Untuk mengetahui inseam anda, mengukur bermula jahitan kelangkang dan berakhir di bahagian bawah kaki anda. Inseam anda akan dapat membantu anda membeli seluar yang sesuai dengan baik dan akan menentukan jika anda memerlukan 'tinggi' atau inseam 'biasa'. 

 Jangan lupa untuk anda memastikan apakah jenis bahan dan fabrik yang anda akan beli itu.  Saya harap tips ini akan membantu sebahagian daripada anda dan Happy Shopping!
READ MORE - Panduan Membeli-belah diatas talian


 

. Copyright © 2011 Special Thanks To : Mr.A