Follow my blog with Bloglovin
3
Komen

Html #1 - Apa tu HTML

hai.. bosan plak ari ni..ermm.. tak tahu nak wat apa... adoii... duk  belek2 pasal HTML.. ermm.... sebab ada plak org tanya apa tu HTML.. mcm na nak belajo..adoii mana nad reti.. tanya nad plak..  so nad pun terpk lah nak wat entry sikit pasal ni.. dan kalau salah nad minta maaf lah ea.. actually nad pun search dari gugel jugak.. nak kredit pun mcm banyak sangat,,sebab amik sini sikit..sana sikit.. maaf lah ea..  kalau ada tuan nyer ayat ni nampak.. inform lah kat nad ea...


okey.. HTML?? apa tuh HTML ???  dan sebelum tuh nad nak minta maaf lah kat otai2 it..masta2 i.t ni kalau2 lah nad ni salah ke apa ker.. maklum lah.. :( 

HTML adalah singkatan dari Hypertext Markup Language yang mana ia merupakan bahasa yang paling standard n asas bagi membina sesuatu laman... so kalau yang nak membina laman ni tak kira lah apa2.. blog ke apa ke.. maka wajib lah korang pelajari pasal html ni.. yang penting basic dia jerp :D


sebelum membuat suatu file html , korang mestilah perlu mengerti struktur dari file html tu sendiri supaya dia ok di mana2 browser.. untuk pengetahuan korang lah... html  ni bukanlah 1 bahasa pengaturcaraan sebab html ni hanya berguna tuk mengawal paparan dari 1 web page (suatu halaman)  berserta isinya... berbeza dengan PHP yang mana ia dapat menyokong 1 bentuk perulangan (Loop) atau pengandaian (if-else). dan sebab tu lah PHP ni boleh disebut sebagai suatu bahasa pengaturcaraan... ( ntah betul ke tak apa yang aku merepek ni )



untuk buat 1 dokumen html, korang just perlukan text editor biasa jerp.. iaitu Notepad atau Wordpad.. masukkan kod2 html dalamnya kemudian kamu save...pastikan di akhirnya korang tambah .html atau .htm . contoh ( misznadea.html )... isi / kod2 html tu kalau taknak buat yang manual.. nak html editor yang lebih pro... korang leh lah gune program MS frontPage atau Dreamweaver .. hehe tp mende ni berbayor kan.. so tak disarankan anda tuk mendari cracknya atau menggunakan yang 'haram'.. bila dah save dengan buat file dihujungnya letak .html atau .htm korang boleh lah bukak file dia menggunakan browser yang anda suke... tak kisah lah apa2 pun :D




p/s : nnt nad post pasal html lain plak.. wkwkkwkw... ni tuk org yang nak tahu je ok.. yang dah tau jangan gelak lau salah.. lolz.. tahan je perot tuh.. :((
READ MORE - Html #1 - Apa tu HTML


3
Komen

Neelofa dan Azura 2012

Juara Dewi Remaja 2010.. Noor Neelofa atau dikenali dengan nama glemer nya Neelofa... seorang gadis yang comelnyer.. weewitt... ehehe.. mesti lelaki2 teruja melihatnya.. wow..teruja ker? hehe.. kenapa nad nak tulis pasal Neelofa plak ni..aishh.. (facepalm)

sebenarnya nad baru jerp lepas nengok citer Azura 2012 tuh.. masa balik umah parents.. pakat p langgan anstro first. so boleh lah nengok azura ni sampai muntah.. kwkwkw.. 2 ari berturut2.. tp takdalah nak nengok citer tuh jerp..sebab ada langgan citer lain gak.. hihi :D

sepemanjangan nad nengok citer ni.. ermm. okey jugak.. not bad.. dan boleh lah.. nak kata touching tu takda lah..sebab nad tak rasa sedih sikit pun.. sikit pun tarak..aish.. :D

bosan tu takdalah..tp bile nengok citer ni boleh lah bukak citer lain kejap2.. pastu nengok fb ke.. hehe tak leh tanding lah ombak rindu.. ombak rindu.. RCverysad RCverysad lima kali nengok lima kali lah RCverysad

aishh.. emo betul.. tp skrg ni bukan nak kondem atau review pasal azura.. overall citer ni best... sweet jugak. 

penarik citer ni pada nad ada dua jer..

1. Neelofa

2. Afdlin Shauki

hehehehe... tp kali ni nad takmo sentuh pasal afdlin.. pada nad dia best.. hehe..walaupun dia belakon watak jahat.. tp kebaikan dia masih terserlah.. :D

ok.. back tu Neelofa atau nad panggil dia lofa.. lofa ni mang cute.. cute sangat.. comel.. sweet.. n nad yakin ramai para lelaki akan RClove kt lofa.. hehehe...

nad ni tak berapa kenal lah neelofa ni sebnrnya.. nad pun mcm biasalah.. menggunakan khidmat uncle google.. free jerp services dia.. kesan lah pasal neelofa ni.. search neelofa.. aish.. blog ni naik.. Encik Nakal ehem2... baru lah nad tau neelofa ni rupanyan Juara Dewi Remaja dan merupakan anak kelahiran Kelantan.. dan sebelum tuh neelofa ni pernah bergelar model.. patut lah somel lote :D

muda lagi.. lahir pada 10.02.89 (muda lagi) muda dua tahu dari nad.. hehehe :D  rupa2nya lofa ni pereka kasut jugak..  ehehe mesti cun2 design dia.. jenama neelofa heels ..


                                                                                Kasut berharga RM20,000 rekaan Neelofa




iklan kejap.. kalau tak kerana cari pasal neelofa ni..tak tau plak yang rupanya ezlyn hai hai bye bye tu dah kawen 



ihihihi....    gelak punya pasal sampai tak tahu nak tulis apa lagi dah.. hilang seme.. idea.. lolz...  takpalah.. abaikan je lah.. nah amik ni.. nengok lah pic2 neelofa.. jangan tengok lama2.. 




okelah... ni fanpage dia.. like2 :D Neelofa comel (sorry amik pic lam fb dia..) jangan saman saya RCverysad

ni dia nye twitter @Neelofa
READ MORE - Neelofa dan Azura 2012


18
Komen

CONTEST SEO: CINTA KOTAK FIBOX

hai... Assalamulaikum n slamat malam buat semua... apa khabar? sihat? hehe.. sbnrnya nad ni baru je balik dari office kul 6 tadi.. ternmpak lah kat skype chat si ika n dakwat ni ckp pasal ada contest.. haiish.. contest apa tu.. nad pun usha lah.. hehe..


..:: CONTEST SEO: CINTA KOTAK FIBOX ..::


sweetnye banner ni.. aishh..nad tau pasal ni dari dakwat dan ikaa.. so nad pun masuklah jugak.. mana tau leh dapat no 1 kalahkan ika ke.. wkwkwkwkw... 

sbnrnya pada nad lah setiap chatbox ni.. mcm2 ragam kita leh rasai.. suka duka..dengam..geram..marah..cinta dan sebagainya.. pada chatterz mcm nad.. mcm2 nad dah rasa n temui.. tp.. kat sini nad nak ceritakan apa keistimewaan kkotak fibox ni..



^^--- adalah reaksi korang bile korang lepak kat fibox ni..  

dari malu2.. then rapat..kawan2..erat..gado2..yang paling best.. ada plak yang...


^^---- berbunga2..  RClove


berbalik pada niat tujuan contest ni...

Kat sini aku cuma nak bagitau objektif sebenar "CONTEST SEO : CINTA KOTAK FIBOX" adalah untuk memberi pendedahan kepada semua blogger yang baru nak cuba² dan belum mengetahui apa itu SEO.

^^------> dipetik dari CG.COM

syarat2nya :

1. folloe blog zhaff dan lan :) Done
2. opkos lh rakyat malaysia
3. banner CINTA KOTAK FIBOX dah letak.
4. entry pun dah buat

aish... korang bacalah sendri syarat2 nya kat sini -->  zhaf

kalau nak cerita pasal persahabatan... entry2 lain mesti dah sebut.. n korang pasti akan teruja dengan persahabatan n kehappyan meke2.. hehe..seme terbaik.. 

nad join fibox masa nad nyer semangat blogging ni meningkat.. masa tuh nad jalan2 melawat blog geng2 bcr nad.. last2 nad nampak fibox ni kat blog sahabat nad... farhan so nad pun cube lah..wah dap gak fibox ni..nad pun tulislah entry sikit pasal fibox ni.. --> entry ttg fibox

nad pun lepak lah kat sana.. nad nampak merah..naen..sha.. wahh.. meke best tau.. baik sangat.. pastu kami rapat2 sampai ke fb.. komen2 buat group chitchat2 .. hehe... kemudian nad jumpa farah..ika.. hehehe  sweet meke.. pastu nad jumpe linie..supergirl dan wahh ramai.. nad nak sebut sorang2.. nnt tak terhabis plak.. hehe..

yang nad sukanya meke ni.. meke sudi n tak bosan2 dengar nad dj.. hehe.. mungkin sebab nad sokmo sebut nama meke kot..atau pun meke seme suka buli nad.. RCverysad uwaa!!~ :D

banyak tau kenangan ngan meke ni..kadang2 sampai nak tdo pun susah.. sebab adoii susah nak tekan tanda x kat browser ni.. hehehe..

....

cinta kotak fibox ??

hehe cinta tu satu bende yang umum kan.. cinta kekasih ke? cinta sahabat ke cinta mcm na? ehehe


salah satunya adalah bila anda join kotak fibox ni.. hehe 

sorry lah kalau boring baca entry nad ni.. nad tak pandai nak bercerita.. kalau  berceloteh pandai lah..

dikesempatan ni nad nak ucapkan trima kasih kepada yang sudi jadi kawan nad kat fibox ni.. buat semua lah thanks coz

be my friends :)

ni je lah yang nad nak tulis.. hehe... tak tahu nak merapu apa... blurr.. wkwwlw.. ntn kalau nad taippanjang2 kalah plak yang lain :P

gurau jerp.. 

kepada semua blogger... gud luck n keep blogging... niat kene ikhlas.. bukan tuk berlumba2..

nad tag semua yang baca entry ni...

harap nad tak langgar syarat :)


Real friendship is like the relation between the hand and the eyes. When the hand gets hurt, the eyes cry. And when the eyes cry, our hands wipe their tears.


Choose your friends carefully, your enemies will choose you.

READ MORE - CONTEST SEO: CINTA KOTAK FIBOX


2
Komen

Luahan Hati


I don't think you meant to hurt me. I don't think you thought of me at all, you only thought about yourself.




RCverysad



READ MORE - Luahan Hati


2
Komen

Lirik Lagu Bila Aku Jatuh Cinta - Awi Rafael



Bisakah ku tanpamu
Bilakah ku tanpamu
Hatiku mulai rapuh, hatiku mulai sedih
Bisakah ku tanpamu

Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu
Akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah
Hanya untukmu

Relakah ku tanpamu
Relakah ku tanpamu

Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu
Akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu
Menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu
Akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu
Menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah


>>> Download <<<
READ MORE - Lirik Lagu Bila Aku Jatuh Cinta - Awi Rafael


2
Komen

Lirik Lagu Ku Pinang Kau Dengan Bismillah - Rossa ft Ungu




Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah



>>> Download <<<
READ MORE - Lirik Lagu Ku Pinang Kau Dengan Bismillah - Rossa ft Ungu


1
Komen

Lirik Lagu Lighter - Eminem & Bruno Mars


[Bruno Mars]
This one’s for you and me, living out our dreams
We’re all right where we should be
Lift my arms out wide I open my eyes
And now all I wanna see
Is a sky full of lighters
A sky full of lighters

[Eminem]
By the time you hear this I will have already spiralled up
I would never do nothing to let you cowards fuck my world up
If I was you, I would duck, or get struck like lightening,
Fighters keep fighting, put your lighters up, point em’ skyward uh

Had a dream I was king, I woke up, still king…
This rap game’s nipple is mine for the milking,
Till nobody else even fucking feels me, till’ it kills me
I swear to god I’ll be the fucking illest in this music

There is or there ever will be, disagree?
Feel free, but from now on I’m refusing to ever give up
The only thing I ever gave’s using no more excuses
Excuse me if my head is too big for this building
And pardon me if I’m a cocky prick but you cocks are slick
Poppin shit on how you flipped ya life around, crock-o-shit
Who you dicks try to kid, flipped dick, you did the opposite
You stayed the same, cause cock backwards is still cock you pricks

I love it when I tell em shove it
Cause it wasn’t that long ago when Marshall sat, luster lacked, lustered
Cuz he couldn’t cut mustard, muster up nothing
Brain fuzzy, cause he’s buzzin’, woke up from that buzz
Now you wonder why he does it, how he does it
Wasn’t cause he had buzzards circle around his head
Waiting for him to drop dead, was it?
Or was it, cause them bitches wrote him off
Little hussy ass, cause f-ck it, guess it doesn’t matter now, does it
What difference it make?
What it take to get it through your thick skulls
As if this aint some bullshit

People don’t usually come back this way
From a place that was dark as I was in
Just to get to this place

Now let these words be like a switch blade to a haters rib cage
And let it be known from this day forward
I wanna just say thanks cause your hate is what gave me the strength
So let em bic’s raise cause I came with 5’9′ but I feel like I’m
6’8″

[Bruno Mars]
This one’s for you and me, living out our dreams
We’re all right where we should be
Lift my arms out wide I open my eyes
And now all I wanna see
Is a sky full of lighters
A sky full of lighters

[Royce Da 5'9"]
By the time you hear this I’ll probably already be outtie
I advance like going from toting iron to going and buying 4 or 5 of the
Homies the iron man Audi

My daddy told me slow down, boy, you goin to blow it
And I aint gotta stop the beat a minute
To tell Shady I love him the same way that he did Dr Dre on the Chronic

Tell him how real he is or how high I am
Or how I would kill for him for him to know it

I cried plenty tears, my daddy got a bad back
So it’s only right that I right till he can march right into that post
Office and tell em to hang it up
Now his career’s Lebron’s jersey in 20 years

I’ll stop when I’m at the very top
You shitted on me on your way up
It’s ’bout to be a scary drop
Cause what goes up must come down
You going down on something you don’t wanna see like a hairy box

Every hour, happy hour now
Life is wacky now
Used to have to eat the cat to get the pussy
Now I’m just the cats meooww, ow
Classic cow, always down for the catch weight like Pacquiao

Ya’ll are doomed
I remember when T-Pain aint wanna work with me
My car starts itself, parks itself and autotunes
Cause now I’m in the Aston
I went from having my city locked up
To getting treated like Kwame Kilpatrick

And now I’m fantastic
Compared to a weed high
And y’all niggas just gossipin’ like bitches on a radio and TV

See me, we fly
Y’all buggin out like Wendy Williams staring at a bee-hive

And how real is that
I remember signing my first deal and now I’m the second best I can deal
With that
Now Bruno can show his ass, without the MTV awards gag

[Bruno Mars]
You and I know what it’s like to be kicked down
Forced to fight
But tonight we’re alright
So hold up your light
Let it shine

‘Cause this one’s for you and me, living out our dreams
We’re all right where we should be
Lift my arms out wide I open my eyes
And now all I wanna see
Is a sky full of lighters
A sky full of lighters


>>> Download <<<
READ MORE - Lirik Lagu Lighter - Eminem & Bruno Mars


0
Komen

Lirik Lagu Hati Kian Terluka - Slash



Mampukah kita bertemu
Menyambung ikatan terlerai
Mengubah sebuah rindu
Yang kian terbiar sepi

Sedangkan di jiwa ini
Dibohongi kesangsian
Yang membunuh keyakinan
Antara kau dan aku

Bertemu lagi mampukah kita
Menghulur lalu sambut kemesraan
Menghiris hatiku yang terluka
Menghembus titisan embun kasih

Pada harapan nan kegersangan
Sedangkan kita terlalu jauh
Dipisahkan oleh kebencian
Terpisah oleh kemarau kasih

Mengapa menipu diri sendiri
Membiar curiga menguasai
Biarkan keegoan beremosi
Sedangkan kita saling merindui

Mengapa menipu diri sendiri
Membiar curiga menguasai
Biarkan keegoan beremosi
Sedangkan kita saling menyayangi

Bertemu lagi mampukah kita
Menghulur lalu sambut kemesraan
Menghiris hatiku yang terluka
Menghembus titisan embun kasih

Pada harapan nan kegersangan
Sedangkan kita terlalu jauh
Dipisahkan oleh kebencian
Terpisah oleh kemarau kasih

Mengapa menipu diri sendiri
Membiar curiga menguasai
Biarkan keegoan beremosi
Sedangkan kita saling merindui

Mengapa menipu diri sendiri
Membiar curiga menguasai
Biarkan keegoan beremosi
Sedangkan kita saling menyayangi

Mengapa menipu diri sendiri
Membiar curiga menguasai
Biarkan keegoan beremosi
Sedangkan kita saling merindui

Mengapa menipu diri sendiri
Membiar curiga menguasai
Biarkan keegoan beremosi
Sedangkan kita saling menyayangi



>>> Download <<<
READ MORE - Lirik Lagu Hati Kian Terluka - Slash


1
Komen

Lirik Lagu Sesal Mendua - Klangit Band


Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta

Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama

Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku




>>> Download <<<
READ MORE - Lirik Lagu Sesal Mendua - Klangit Band


0
Komen

Lirik Lagu Bawaku Pergi - Zizan & Kaka


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyataan, mula kisah dongeng

tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

bila kita pergi
apa kan berlaku
siapa kan peduli
siapa ambil tahu
hidup kita tempuh
untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali



>>> Download <<<
READ MORE - Lirik Lagu Bawaku Pergi - Zizan & Kaka


1
Komen

FACEBOOK : TULISAN BIRU



Hai.. wat gapo? hehe..  saja je nak wat post ni..sebab tadi duk jenguk fb.. last nengok ramai plak org buat status dia tp tulisan dia warna biru.. hehe.. nad pun belek2 google... jumpe lah link ni..




ada lah 2 cara.. tp nad nak kasi yang simple je lah... hehe..senang jerp..

mula2.. copy code ni 

@@[1:[0:1: your text here ]]


 tukar dengan ayat anda sendiri...paste dekat wall atau dekat comment.. kemudian, tekan button share or enter..
then.... jadi lah.. hehehe :D

oh ea... pic ni di amik dari gugel ea.. keyword dia.. tulisan biru :P

READ MORE - FACEBOOK : TULISAN BIRU


2
Komen

Korean Drama : Baby and I 2008



"Baby and I" is a comedy about Han Jun Soo (Jang Geun-suk) becoming a student father. Han Jun Soo is a tough 18 year old high school trouble maker. Often involved with gang fights, once with 17 other guys, he always wins every time. Suspended in school due to this, Jun Soo's parents decided to leave town to discipline their rebellious son. Instead of feeling terrible about it, he organized a party at their mansion instead. Shopping for the event, he stumbled upon a surprise - a little toddler sitting in his shopping cart wearing the name tag "Han Wooram" and adores Jun Soo like a father. Still puzzled, he brings the baby home although it is revealed that the child is not his biological son but is a son of one of his friends. Hereafter begins his adventures and misadventures while trying to learn how to be a father for his son.


READ MORE - Korean Drama : Baby and I 2008


0
Komen

Korean Drama : Musa The Warrior (2001) Korean Action




Musa (武士무사Musa), released as both The Warrior and The Ultimate Warrior in English-speaking countries, is a 2001 South Korean epic film directed by Kim Seong-soo, starring Jung Woo-sungAhn Sung-kiJu Jin-mo and Chinese actress Zhang Ziyi. The semi-historical story follows the adventures of a Korean peace delegation as they try to get back to Korea through the inhospitable deserts of northern China.

The film is regarded as being one of the biggest motion pictures in the history of South Korean cinema. At the time of its production its budget was the largest ever for a Korean film. It features a high degree of historical accuracy in period costumery, props, settings, and most unusually, language; that is, everyone speaks in their native tongues or through an interpreter conversant in a lingua franca.



READ MORE - Korean Drama : Musa The Warrior (2001) Korean Action


0
Komen

Korean Drama : 200 Pound Beauty




200 Pounds Beauty (미녀는 괴로워 - Minyeoneun Goerowo) is a 2006 South Korean comedy film based on a Japanese mangaKanna-San, Daiseikou Desu (カンナさん大成功です!) by Yumiko Suzuki. The literal meaning of 미녀는 괴로워 is 'Being Beautiful is Agonizing. The story tells the tale about an overweight girl who undergoes extreme plastic surgeries to become a pop sensation.
The film was a financial success, earning approximately $45 million against its $4 million budget. It also received large critical acclaims, winning Grand Bell's Best Actress for Kim Ah-jung and Best Cinematography together with nominations for Best Film and Best Director.
READ MORE - Korean Drama : 200 Pound Beauty


0
Komen

Korean Drama : My Tutor Friend 2




Mytutorfriend2-poster.jpg


Junko comes to Korea as an exchange student to learn the language. Upon arrival, she goes to the guesthouse, with its friendly owner, delicious food, and her own private furnished room. There's nothing more she could ever want, until, to her horror, she finds out her room belongs to the owner's son, Jongman. Junko threatens to pack up her bags and leave, but Jongman's father begs her to stay, enticing her with a package deal of Jongman's room, complete with Korean language lessons from none other than Jongman himself! Jongman's father forces his son to give the lessons to Junko to make up for the debt he ran up on his credit card, and so begins the tug of war between the owner's son and the guest. 
READ MORE - Korean Drama : My Tutor Friend 2


0
Komen

Korean Drama : My Girl and I




Song Hye Kyo's debut movie "My Girl and I" is a heartwarming story about true love and happiness. The film starts in modern day Korea where we see Kim Su Ho (Cha Tae-hyun) return to his hometown after ten years to attend a reunion with his high school friends. He sadly strolls as he hears a female voice in his head calling out his name.
READ MORE - Korean Drama : My Girl and I


 

. Copyright © 2011 Special Thanks To : Mr.A