Follow my blog with Bloglovin
Showing posts with label info. Show all posts
Showing posts with label info. Show all posts
0
Komen

cupcake termahal di dunia

Kek cawan termahal di dunia bernilai RM2,864.70!



Pergh... tengah ushar-ushar nak cara nak buat cupcakes tadi, tertibe terjumpa entry Cupcake termahal di dunia.. amboi.. harga dia.. RM2864.70.. 

READ MORE - cupcake termahal di dunia


0
Komen

Apakah itu Selfie

Salam 1 Malaysia.. Hampeh betul lah..  Nad dah ketinggalan zaman..hahaha...

Oke.. merujuk tajuk entry kali ni.. Nad sebenarnya dah ada lama akaun Instagram but .. Nad tak pernah menggunakan. Entah bila Nad create pun tak tau.. Minggu lepas Nad terdetik nak join gune enset.. baru beli S4 *mention gak* baru S4 .. Nad  pun belek2 lah home kat Insta tu.. banyak nyer perkataan #Selfie.. 

Apa bende yang dimaksudkan dengan selfie tu... hihi.. Nak tanya orang malu.. Nak faham takut salah faham.. Last2 mcm biasa.. Uncle Google diperlukan dalam hal ini.. barulah mengerti..


READ MORE - Apakah itu Selfie


0
Komen

Johan Raja Lawak Menang Saman RM1 Juta


READ MORE - Johan Raja Lawak Menang Saman RM1 Juta


0
Komen

5 sebab kenapa suami menipu anda

Sebagai isteri, pasti tidak suka apabila mendengar dari mulut orang yang mana suami menipu anda. Jadi, di sini adalah beberapa sebab tentang mengapa suami anda menipu pada anda.
READ MORE - 5 sebab kenapa suami menipu anda


1
Komen

Petua kecantikan nenek moyang

Terdapat beberapa petua dan pantang larang untuk kelihatan cantik. Ianya tidak melibatkan kos yang begitu tinggi. Jom kita ikuti petua2 nenek moyang kita untuk kelihatan cantik.
READ MORE - Petua kecantikan nenek moyang


0
Komen

Makanan untuk mata yang sihat dan cantik

Memiliki mata dan penglihatan yang cantik dan jelas adalah anugerah yang sangat bermakna. Tak semua yang akan bertuah namun kita mampu mengekalkan kesihatan mata kita dan pastinya ia bukan lah suatu perkara yang mudah.
READ MORE - Makanan untuk mata yang sihat dan cantik


0
Komen

Kebaikan arang untuk kecantikan

Arang merupakan karbon yang mengandungi oksigen serta boleh menyerap gas dan toksin berbahaya. Kebaikan arang antaranya :
READ MORE - Kebaikan arang untuk kecantikan


0
Komen

Petua melegakan perut meragam


Arghhh... sakit perot apalah mengganggu kegiatan harian kita. Namun tahukah anda yang mana ada beberapa makanan yang boleh melegakan sakit perot ini.. Antaranya :
READ MORE - Petua melegakan perut meragam


1
Komen

Ubat gigi dan garam boleh menghilangkan bintik hitam ?

Tahukah anda campuran ubat gigi dan garam dapat membantu menghilangkan bintik hitam? Cuba tips di bawah dan lihat sendiri hasilnya.
READ MORE - Ubat gigi dan garam boleh menghilangkan bintik hitam ?


2
Komen

9 makanan berkalori tinggi

Sepertinya diketahui ramai untuk mengurangkan berat badan bukanlah satu perkara yang senang. Ada dua pilihan iaitu mengurangkan kuantiti makanan mahupun bersenam bagai nak rak. hehe... Jika bersenam pilihan anda maka anda perlulah membahagikan masa dengan sebaiknya untuk melakukannya. Namun jika anda memilih untuk mengurangkan kalori, anda perlu mengetahui makanan apa yang tinggi kandungan kalorinya.
READ MORE - 9 makanan berkalori tinggi


0
Komen

Hujan bukan penghalang untuk bergaya

Musim hujan / tengkujuh bukanlah penghalang untuk seseorang itu bergaya dan kemas samaada ke tempat bekerja atau kemana-mana.  Kadang kala ada di antara kita yang kelihatan selekeh sahaja apabila musim hujan menjelang. Alasannya pasti akan diberikan.
READ MORE - Hujan bukan penghalang untuk bergaya


0
Komen

New Gmail inbox

Hai.. Actually semalam 19.7.2013 baru perasan yang Gmail Inbox dah berubah.. wow :D Seriously Nad suka sangat dengan perubahan gmail ni... Sebelum ni seriously rasa macam semak sebab semua email yang masuk tertumpu pada satu.. Paling banyak datang dari Facebook.. ada je notification masuk.. Sometimes tu kita nak cari 1 email penting pun susah...
READ MORE - New Gmail inbox


6
Komen

3 cara buat bibir kelihatan merah

To all my dearest friends, 

Salam 1 Malaysia... How are you? eceh!~ nak speaking lah konon ea? hikhikhi takdalah malam ni nad saja je kerajinan nak menulis entry kat blog. Duk saja2 rasa nak suh cepat mengantuk p lah ngadap cermin mekap. Bukan nak bermekap tapi nak pakai krim malam. Sebelum tido katakan... duk sapu kat muka tetiba teringat aku tak beli lagi lip tint aku yang dah habis tu. Aish skrg ni aku ni bergantung ngan lip tint plak. Bek aku merahkan bibir ni secara manual means tak yah nak beli lip tint ke apa ke.
READ MORE - 3 cara buat bibir kelihatan merah


0
Komen

Apa itu Komli dan Bagaimana cara Mendaftarnya

Hai..

Actually hari ini agak kurang busy jadi dapatlah luangkan masa untuk bersama dengan buah ati kesayangan No. 4 iaitu my blog...

Hari itu Nad adalah tertanya tanya, apakah itu Komli .. 

Nad diberitau oleh seorang rakan iaitu Admin Web Giler Hackers yang mana mencadangkan agar Nad menggunakan Komli. Dia kasi info sedikit pasal Komli dan Nad cuba mengumpul sebanyak mana info tentang Komli ni..


Sepengetahuan  Nad, Komli ni adalah sebuah syarikat pengiklanan International yang fungsinya lebih kurang seperti Nuffnang.. bezanya Komli ni lebih pemurah. Syarat wajib dia mcm biasa lah mesti kene tepek iklan dia dalam blog and korang sendiri boleh pilih berapa banyak iklan yang korang nak and apakah sizenya. 

Macam Nad mula mula rakus pilih tiga. pastu rasa semak plak Nad pilih dua. Tapi kita kene inform lah dengan admin dia yang kita dah tak nak guna banner ads tu. Dan mereka ada pesan kepada Nad agar jangan ubah size banner ads tersebut.

Duk kaji pasal Komli ni tertibe ada lah masalah nak mendaftar Komli ni.. adoi. pening2.. 

So Nad teringat yang Nad pernah kunjung blog  Solehah dan Nad tanya dia cara mendaftar dan disebabkan penerangan dia yang jelas akhirnya Nad berjaya memperoleh iklan Komli di blog. yeay! :D

So Now Nad kene work hard untuk dapat lebih banyak side income dari Komli ni.. Percayalah dengan nilai USD yang diberikan anda akan rasa semangat blogging anda berkobar2.. Tetapi Nad akur, banyak lagi perlu nad belajar untuk menarik minat rakan2 ke blog dan menghasilkan tulisan yang baik..

Sekian...

p/s : Nak daftar Komli jugak??? jom ke sini 


READ MORE - Apa itu Komli dan Bagaimana cara Mendaftarnya


9
Komen

Zain Saidin Kurang Ajar dalam Masterchef Selebriti 2

Salam 1 MAlaysia... vavavava!~ syabas Zain!~! Syabas!~ mang hebat betul lah tengok sikap Zain dalam Masterchef Selebriti tadi.. Dapat bayangkan mcm na perasaan Kak Lydiawati yang berada disebelah dia.. Kurang ajar nye lah.. 

Ni lah dinamakan bodoh sombong.. lagi bodoh sombong plak tu.. Aku ni sapalah nak menilai dia.. tp agak2 lah.. Kita ni menuntut ilmu... Setiap kritikan tu kena lah terima, ni tak.. Yang Si Che ta tu plak back up buah ati dia tu.. tak malu ke buah ati mcm tu.. aish sabar je lah.. aku ni nak menilai n komen balik tentang hal ni tak berapa nak pandai lah.. Bukan apa.. kang aku pun 2 x 5 macam dia.. yelah lepas geram kat sini terhadap dia berlebihan plak.. Ye tak ? 

So mcm ni lah kalau nak tau lebih lanjut jemputlah baca entry ni.. Dipetik dari blog NurizSpace.. (jemputlah baca kalau nak tau mcm na citernye)


Kesimpulannya Sabar tu Separuh dari iman... Awak tu selebriti.. malulah kat orang tunjuk teladan mcm tu..  huh!!! UNSANGKARABLE ..

READ MORE - Zain Saidin Kurang Ajar dalam Masterchef Selebriti 2


3
Komen

Keberkesanan Aura White

                                      



TEMPAHAN PRODUK & POS KE RUMAH
SMS 012-9900254
Misz Nadea
(http://www.misznadea.com)


                             Special Offer.. Aura White...Harga baik punya.. PM segera :) 


                                                         Shaker + Mask + Free Post
                                                        



PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE & ROSELLE BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN

Produk pencerahan kulit yang harus dicuba, menghapuskan kekusaman, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. Satu-satunya produk keluaran Malaysia yang menggunakan teknologi stem sel hasil gabungan 3 jenis tumbuhan/buah - tomato, epal dan roselle serta ditambah dengan kehebatan lain, L-glutathione dan kolagen ikan talapia!

Dengan ramuan berkualiti premium yang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, pastinya gabungan mantap yang memberikan 3 kali kuasa pencerahan kulit malah berupaya merangsang penjanaan sel-sel kulit baru serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan sekata hanya dalam 14 HARI !!

CARA PENGAMBILAN: 
1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

2) Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. 

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)



KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 900,000MG 
- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita



TEMPAHAN PRODUK & POS KE RUMAH
SMS 012-9900254
Misz Nadea
(http://www.misznadea.com)

READ MORE - Keberkesanan Aura White


0
Komen

Filem Hindustan Sepanjang Tahun 2012

Hi all,

Actually ari ni takda apa yang nak diupdatekan.. rasa bosan plak.. so tengah duk sesaja tu .. p lah search kat google.. filem hindustan sepanjang Tahun 2012.. ermm.. not bad.. sebabkan aku ni suka sangat layan citer hindustan so aku pun search lah..mana tau ada citer2 yang syok boleh aku nengok ke apa ke kan.. hehe so ni lah hasilnya... Filem Hindustan Sepanjang Tahun 2012 :)

Raaz 3




    p/s : Ada yang tak di launch / release lagi citer2 ni..
READ MORE - Filem Hindustan Sepanjang Tahun 2012


1
Komen

5 Undang Undang Pelik 2013

Morning,

Tahun 2012 baru saja berlalu, namun semalam dikhabarkan bermulanya satu undang undang yang aneh dan pastinya sedikit sebanyak menghancurkan impian anda. Berikut adalah 5 daripada undang undang pelik dunia bagi tahun 2013 yang boleh saya kongsikan bersama anda.

Lets Study up and check out of 5 of the strangest new laws of 2013 below :

1. Di Wellington, Kansas, undang-undang baru menghadkan setiap isi rumah tidak lebih daripada empat ekor kucing. Nak lebih?? Too bad!




2. Concord, Massachusetts mengambil lonjakan besar terhadap alam sekitar dan diharamkan penggunaan botol plastik hari ini.


3. Di Illinois, agak dukacita kepada penggemar motosikal kerana 'wheelies' motosikal diharamkan, bermula hari ini. (1/1/13)


4. Tak merasa makan sup sirip yu lepas ni bagi penduduk Illinois, kerana mulai tahun baru 2013, diharamkan  penjualan dan perdagangan sirip yu. So selamat lah hammerhead dan Putih Besar.


5. Di North Carolina, mencuri minyak masak tidak digunakan bernilai lebih daripada $ 1000 kini adalah feloni. Untuk pengetahuan feloni adalah satu jenayah serius di negara-negara common law.


Banyak lagi undang undang pelik yang telah diwujudkan di negara negara luar menjelang tahun 2013. Mungkin ada sebab munasabah kenapa undang2 ini diwujudkan.. betul tak? Komen anda?

Follow me @MiszNadea



READ MORE - 5 Undang Undang Pelik 2013


0
Komen

Dolphin menyerang budak 8 tahun


Dolphin Bites 8-Year-Old Girl at Sea World

Memberi makan ikan lumba~lumba di Sea World adalah impian yang menjadi kenyataan bagi kanak~kanak berusia 8 tahun iaitu Jillian Thomas, namun keadaan menjadi lebih buruk apabila beliau di gigit oleh mamalia marin itu dan hampir diseret ke dalam air.

Ibu Jillian mengambil video berkenaan dan beliau mengatakan  ikan lumba~lumba adalah haiwan kegemaran beliau, namun disebabkan kesilapan kecil yang dilakukan apabila mengangkat plat kecil makanan ikan lumba~lumba dan menyebabkan ikan lumba berkenaan tidak sabar untuk menyambar makanan berkenaan lalu mengigit lengan mangsa dan hampir mengheretnya ke dalam air.

Apabila berlaku perkara seperti ini, ibu bapa semestinya akan menunding jari kepada pihak pekerja Sea World yang katanya "trivialized the attack". Buat masa ini masih tidak ada perancangan bagi keluarga tersebut untuk menyaman Sea World, namun mereka mendesak taman tersebut untuk meningkatkan had umur bagi kanak~kanak yang dibenarkan untuk memberi makanan kepada haiwan.

p/s : huhu... seram jugak ikan lumba2 ni..rakus sangat.. adess... tp tu la.. sepatutnya semua pihak perlu menjaga keselamatan masing2.. sebab kita tak tahu apa yang bakal menduga kita kelak.. mujur tak da apa2..


sumber : Berita

READ MORE - Dolphin menyerang budak 8 tahun


0
Komen

10 Bangunan Terunik Di Dunia


Sibuk usha2 google.. jumpe plak link ni.. isk isk isk.. teruja jugak nak copy 100% hehe.. tak tahu lah korang pernah nengok tak.. tp nad baru je 1st time nengok bangunan2 ni.. mang sesuai ngan tajuk.. Terunik :)


1. Cubic House - Rotterdam
Sesuai dengan namanya, rumah-rumah ini berbentuk kubus. Namun bukan kubus biasa karena bentuknya adalah kubus yang dimiringkan 45 derajat.
Rumah-rumah ini didesain oleh Piet Blom. Tiga versi awal rumah kubus ini dibangun pada tahun 1974. Setelah itu sekitar 18 rumah dibangun pada tahun 1977 di Helmond. Selanjutnya sekitar 39 rumah dibangun lagi di Rotterdam.
Rumah ini memiliki tiga lantai. Di lantai pertama terdapat pintu masuk, ruang tamu, dan dapur terbuka. Lantai kedua terdapat dua kamar tidur dan satu kamar mandi. Sementara lantai atas biasanya digunakan untuk berkebun.
2. Dancing House
Dancing House, atau disebut juga Ginger&Fred adalah julukan yang diberikan pada bangunan Nationale-Nederlanden di Praha, Republik Ceko. Bangunan ini didesain bersama oleh arsitek Vlado Milunic dan bekerjasama dan arsitek asal Amerika-Kanada, Frank Gehry.
Coba perhatikan bentuknya yang unik dan seolah terjepit di antara dua bangunan, yaitu Baroque, Gothic dan Art Noveau.
3. UFO House - Taiwan
UFO House yang terletak di Shanjih, Taiwan, sebenarnya adalah proyek yang telah ditelantarkan selama 30 tahun. Bangunan ini disebut UFO House karena bentuknya yang tidak biasa.
Jika dilihat-lihat, bentuknya mirip seperti frisbee yang ditumpuk-tumpuk. Karena bentuknya yang unik, bangunan ini sering mengundang banyak fotografer untuk mengabadikannya.
4. Perpustakaan Umum Kansas City - Amerika Serikat
Semua orang pasti akan bersemangat untuk datang ke perpustakaan yang satu ini. Jika biasanya perpustakaan umum kota memiliki bangunan yang tidak menarik, maka perpustakaan ini berbeda.
Dengan bentuknya yang menyerupai jejeran buku, orang akan langsung mengenai bangunan ini sebagai perpustakaan. Perpustakaan ini dibangun sejak 1873 dan menjadi perpustakaan tertua di Kansas.
5. Istana Ferdinand Cheval - Prancis
Istana yang disebut juga Ideal Palace ini dibangun oleh Ferdinand Cheval, seorang tukang pos di Hauterives Prancis yang ingin menjadikan bangunan ini sebagai makamnya. Namun hingga saat ini dia masih belum memiliki surat ijin untuk melakukannya.
Pria ini lahir pada tahun 1836 dan meninggal pada tanggal 19 Agustus 1924. Alih-alih menjadi makam, istananya sekarang malah menjadi tempat wisata yang menarik karena arsitekturnya yang tak biasa.
6. Forest Spiral Hundertwasser - Jerman
Bangunan ini dibangun pada tahun 2000 oleh arsitek Austria, Friedensreich Hundertwasser. Di dalamnya terdapat 105 apartemen dengan desain dan warna yang unik.
Dalam bahasa Indonesia nama gedung ini juga berarti hutan spiral. Sesuai namanya, gedung ini memang termasuk salah satu bangunan ramah lingkungan yang atapnya ditutupi oleh tanaman.
7. Museum Guggenheim - Spanyol
Museum yang terletak di sebelah sungai Nervion ini didesain oleh arsitek asal Kanada-Amerika Frank Gehry. Siluet gedung ini terlihat seperti kapal, namun memiliki bentuk yang abstrak dan bernilai seni.
Museum ini biasanya digunakan untuk memamerkan karya seni dan arsitektur, baik dari seniman lokal Spanyol maupun internasional.
8. Lotus Temple - India
Lotus Temple juga dikenal dengan nama lain Bahai House of Worship. Bangunan ini dibangun pada tahun 1986 oleh arsitek asal Iran, Fariborz Sahba.
Bangunan ini dibangun dari 27 marmer yang dibentuk seperti kelopak dan diatur hingga bentuknya menyerupai bunga teratai. Bangunan setinggi 40 meter ini mampu menampung hingga 2.500 orang di dalamnya.
9. Gedung Ripleys - Kanada
Bukan Ripleys namanya kalau tak bisa memberikan suguhan yang unik dan aneh, termasuk juga gedungnya sendiri. Gedung ini terlihat seperti rumah yang terkena gempa.
Beberapa sisinya tampak akan roboh dan retak di sana-sini. Jika ingin mengunjunginya, Anda bisa datang ke Ontario, Kanada.
10. Crooked House - Polandia
Crooked House juga dikenal dengan nama Krzywy Domek. Bangunan ini dibangun pada tahun 2004 dan memiliki luas 4.000 meter persegi.

sumber : Seram
READ MORE - 10 Bangunan Terunik Di Dunia


 

. Copyright © 2011 Special Thanks To : Mr.A